IT Вакансії

Тестер: середня зарплата в Україні

Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «QA engineer» на ел. Більше «фішок», на які варто звертати увагу в резюме та які слід уточнювати під час інтерв’ю з кандидатом, читайте qa engineer вакансії у статті нижче. Спробуємо розібратись в деталях на прикладі великої компанії. У AQA вони підвищилися серед фахівців з усіх мов, крім C# / .NET.

та отримувати до $2500 на місяць

Лише 6% фахівців розпочали кар’єру QA протягом останнього року. Найчастіше українські тестувальники мають від 1 до 5 років досвіду — вони становлять 67% всіх спеціалістів. Manual QA, які використовують в роботі мови програмування, найчастіше віддають перевагу JavaScript (31%). Медіанна зарплата досвідчених спеціалістів, які використовують в роботі одну з мов програмування, вища на $ , ніж у тих, хто не використовує. Медіанні зарплати тестувальниць, які спеціалізуються на AQA і General QA, менші за зарплати тестувальників.

Готовий змінити свою спеціальність на ІТ-сферу?

  • Якби ми говорили про медицину, то QA займалися б профілактикою, а тестувальники – діагностикою.
  • А найнижчий дохід у Junior QA у Харкові – 500 доларів.
  • Середня зарплата тестувальників, які обирають C# / .NET, зменшилася на $200 і повернулася на рівень грудня 2021 року.
  • Зазвичай робота Junior контролюється більш досвідченими інженерами.
  • На відміну від розробників, у QA зарплати за останні пів року практично не змінилися.
  • Як новачкам у професії відповідати вимогам роботодавців і виділитися серед конкурентів?
  • На початковому рівні роботодавці пропонують дохід тисяч рублів.

Навіть в тест-плани для іноземних замовників тестувальників записують як QA Engineers. Саме команда тестувальників заводить і формує список багів (помилок), які зараз є в продукті. Ефективне виконання цих завдань неможливе без володіння певним набором навичок. «Не варто ставати QA, якщо у вас не аналітичний склад розуму, якщо не готові постійно вчитися, якщо не цікаво розбиратися в деталях, а увага приділяється загальній картині. На початковому рівні роботодавці пропонують дохід тисяч рублів.

Які моделі авто підпадають під «податок на розкіш» – список

скільки заробляє QA Engineer

Це медіана заробітних плат за даними з 152 вакансій, розміщених на Work.ua із заголовком «QA engineer» і за схожими запитами-синонімами «Тестувальник», «Tester», «QA-інженер» та ін. Знання різних моделей життєвих циклів розробки продукту. Наприклад, розробка може йти за моделлю Waterfall (водоспад), коли завдання описуються, виконуються й віддаються на тестування по черзі. Або може використовуватися одна з гнучких моделей — SCRUM, коли вся розробка ділиться на однакові періоди (спринти) і кожен спринт охоплює план того, що треба розробити, перевірити й випустити. Розуміння основ різних моделей розробки допомагає тестувальнику ефективніше адаптуватися до завдань, проєктів і навіть компаній. Усі знання варто розділити на теорію тестування та технічну базу.

Хто такий QA тестувальник, за що він відповідає та чим займається

Для аналізу рівнів зарплати ми використовуємо медіану. Докладна інформація з розбивкою за категоріями, містами та досвідом у розділі «Зарплати». 14% QA-фахівців, які заповнили анкету, живуть за кордоном, але планують повернутися в Україну після війни, 86% перебувають в Україні.

Скільки сплачують Junior QA?

Часто великі компанії беруть джуніор зі знанням англійської, відмовляючи кандидатам з великим досвідом, але без знання мови. Головний мінус роботи, як відзначають QA-інженери – монотонна складова роботи, особливо на початку кар’єри. Сюди відносять проходження тест-кейсів при ручному тестуванні і роботу з документацією. Якби ми говорили про медицину, то QA займалися б профілактикою, а тестувальники – діагностикою. Але так склалося, що ці дві різні професії стали синонімами.

скільки заробляє QA Engineer

А Performance Tester тестує швидкість застосунку при різних рівнях навантаження й відстежує зміни у продукті, впроваджує інструменти тестування продуктивності. ІТ сфера залишається стабільною та є найбільш стійкою під час фінансових криз, пандемій та військових подій, тож ти можеш бути впевненим у завтрашньому дні. А ще, спеціалістів з України дуже цінують та поважають в цілому світі. Тож їх точно не буде забагато, та ти точно будеш забезпечений роботою. Для повноцінної та передбачуваної роботи всього проєкту потрібно мати продуманий підхід до тестування, знати список задач та кількість часу на виконання кожної з них. Також важливо розуміти наявні ризики, оскільки тестування зазвичай є останньою фазою процесу розробки перед випуском продукту.

У жінок AQA середня зарплата становить $3000 проти $3325 у чоловіків. У досвідчених тестувальників зросли зарплати в четвертому квартилі, тобто збільшилася різниця в зарплатах найбільш і найменш оплачуваних фахівців одного рівня. В середньому «ІТ-спеціаліст» в Україні заробляє грн. Професія QA зобов’язує розуміти всі технічні аспекти і цілі бізнесу, а також вміти правильно спілкуватися з замовниками / менеджерами / девелоперами. Не бійтеся задавати питання, починаючи з “А що, якщо?”.

Винятком став лише Харків, там зарплата Junior зменшилась на 60 доларів. Зарплата тестувальників в Україні за пів року зросла в середньому на 100 доларів. Найбільше заробляють QA TechLead у Києві – доларів. А найнижчий дохід у Junior QA у Харкові – 500 доларів. Оцініть, чи зможе працівник прийти в нову команду й не зачавити колег своїм досвідом, а доповнити їхні навички та знання, зробивши проєкт чи продукт ліпшим. QA-інженери використовують у роботі софт, який автоматизує завдання, підвищує продуктивність і поліпшує командну роботу.

І наостанок, вам навряд чи вдасться стати QA automation без досвіду QA manual. Тому у великих IT-компаніях залишається актуальним розподіл на «мануальників»‎ та «автоматизаторів»‎. У Європі та США тестувальники отримують більше, ніж у Росії. Середня зарплата тестувальника за кордоном – від доларів на місяць.

скільки заробляє QA Engineer

Вміння вести документацію допоможе інформативно та доступно описувати певну інформацію. Ну а навички розповсюдження знань та навчання молодших спеціалістів є запорукою успіху на вищих позиціях. Ще один помітний тренд — стало менше фахівців з досвідом до року. «Увійти в ІТ» через тестування цього року стало значно складніше.

Існує багато видів QA тестування, кожен з яких спрямований на певний аспект розробки. Хоча для деяких видів тестування не потрібно знати мови програмування, більшість з них вимагають розуміння внутрішньої структури та архітектури програмного забезпечення. У сфері забезпечення якості програмного забезпечення часто використовуються терміни QA (Quality Assurance) і QC (Quality Control). Багато хто вважає, що різниця між QA та QC незначна, але це далеко не так. Хоча обидва ці поняття мають спільну мету — забезпечення високої якості продукту, вони підходять до цього завдання з різних сторін. У сучасному світі інформаційних технологій, де програмне забезпечення є невід’ємною частиною нашого життя, роль QA тестування стає дедалі важливішою.

Серед технічних навичок, крім загальних та специфічних технологій, потрібно знати теорію тестування, яка надасть уже відомі та перевірені часом способи вирішення класичних проблем. Іноді це краще, ніж вигадувати власні напівефективні підходи. Існує безліч поглядів на те, які навички потрібні QA Engineer, але часто вони формуються на основі власного досвіду в певній компанії та сфері бізнесу.

Що, звісно не є проблемою, якщо робити це професійно, маючи гарні soft skills та навички комунікації. ➕ Дана професія насамперед розбудовує особистість людини та великий спектр нетехнічних та напівтехнічних навичок, про які я розповім нижче. Навичок, які допомагають у вільному від роботи житті та навіть у випадку зміни професії. Кожен результат виконання тесту є доказом працездатності певної версії продукту при зазначених умовах. До речі, якщо змінити код продукту хоча б на один рядок — зміниться версія продукту і всі тести треба буде запускати знову.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *